Lähestymiskielto

Mikäli olet joutunut uhanalaiseen tilanteeseen, älä epäröi ottaa yhteyttä toimistomme lakimiehiin mitä pikimmin. Lakimiehemme avustavat sinua hakemaan lähestymiskieltoa ja rauhoittamaan tilanteesi ja mielesi.

Lähestymiskieltoa voidaan hakea kun itseäsi tai lapsiasi uhkaa jokin ulkopuolinen, tai perheen sisäinen taho. Lähestymiskiellolla tarkoitetaan sitä, että toista henkilöä kielletään oikeudellisin keinoin ottamasta sinuun yhteyttä henkesi, terveytesi, vapautesi tai rauhasi suojaamiseksi.

On ensisijaisen tärkeää, että kirjaat kaikki tapahtumat muistiin ja keräät sekä säilytät kaikki mahdolliset todisteet asiasi tueksi.

Lähestymiskieltoja on erimuotoisia riippuen siitä, kuinka laajaa suojaa tarvitaan. Perusmuodossaan lähestymiskieltoon määrätty henkilö ei saa tavata suojattavaa henkilöä eikä muutoin ottaa häneen yhteyttä tai yrittää sitä. Lähestymiskiellolla suojattavaa henkilöä ei saa myöskään seurata tai tarkkailla.
Laajennetussa lähestymiskiellossa henkilöä kielletään myös oleskelemasta tietyllä alueella, esimerkiksi henkilön asunnon, työpaikan tai muun erikseen määrätyn paikan läheisyydessä.

Perheen sisäisissä lähestymiskielloissa määrätään henkilön poistumaan yhteisestä asunnosta eikä hän saa palata sinne perusmuotoisen lähestymiskiellon määräysten lisäksi.

Onko sinulla aiheeseen liittyvää asiaa tai kysyttävää? Ole yhteydessä:

Asiakaspalvelu: +358-44-704-9992
E-mail: kaspian@kaspian.fi

Tarkemmat yhteystiedot ja yhteydenottolomakkeen löydät painamalla alla olevaa nappia.